Trainer

Eva Maria Scheijderberg.jpg

"De effectiviteit en harmonie die Verbindende Communicatie oplevert inspireert mij enorm."

Eva Schneijderberg (leerkracht, ondernemer en moeder) verdiept zich sinds 2012 in Verbindende Communicatie.

"Met mijn achtergrond in het onderwijs draag ik graag bij om de communicatie tussen collega's, ouders en leerlingen te verrijken."

Eva is sinds 2017 internationaal gecertificeerd trainer bij CNVC.org.

De toepassing van Verbindende Communicatie binnen het onderwijs maakt mij enthousiast vanwege de mogelijkheden om op een vakoverstijgende manier bezig te zijn met persoonsvorming en emotionele-intelligentie. Als leerkracht ondersteunt Verbindende Communicatie mij om structureel te bouwen aan “een cultuur van vrede” binnen alle lagen van de schoolorganisatie. Het aanreiken van het proces van Verbindende Communicatie met daarbij o.a. de vaardigheden van empathie, samenwerking, conflictmanagement en creëren van verbinding, vervult me met hoop voor de toekomst. Het geeft me voldoening om collega’s hiermee kennis te laten maken omdat het hen kan ondersteunen bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, begrip en vaardigheden waarmee jongeren “co-creators” en wijze leden kunnen zijn van een duurzame, vreedzame wereld.

 

Levenverrijkend Onderwijs Nederland

Levenverrijkend Onderwijs werkt samen met Ai- opener. Samen met Dionne Verbeet en Martin van der Meulen geef ik het onderwijsaanbod vorm

Levenverrijkendonderwijs is ontstaan uit een samenwerkingsverband van verschillende trainers. Op dit moment is Eva Schneijderberg actief binnen Levenverrijkend Onderwijs. Ze werkt aan de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de toepassingsmogelijkheden van NVC in het onderwijs. Hierin gaat ze graag de samenwerking aan met anderen.

 

 

 

 “Een leerling of leraar met zelfdiscipline handelt vanuit het besef van zijn waarden; hij ziet in dat zijn gedrag een bijdrage levert aan zijn welzijn en het welzijn van andere mensen en handelt niet uit verlangen naar een beloning of uit angst voor straf."

(Citaat Marshall Rosenberg uit Levenverrijkend Onderwijs)